Друг СПА курорт е Велинград

by Lee Moreno
Велинград

Той ще предложи почивка, екскурзии и история в едно.

В животът на всеки има моменти, в които нуждата от това да се направи рестарт и заслужена почивка е повече от належаща. Ако и вие търсите място, на което да отскочите, независимо от сезона и условията, то Велинград има с какво да зарадва.

Град Велинград е признат за “СПА столицата на Европа”. Представлява микс от природна естествена красота, исторически и културни събития релаксиращи центрове, лечебни процедури и неповторими условия за настаняване в хотели Велинград виж тук.

Къде да отседнем във Велинград – това място изобилства от предложения за настаняване на туристи и гости на града. Независимо, каква е целта на визитата – балнеолечение, разглеждане  на забележителности и туризъм, отдих и почивка, стотици хотели Велинград посрещат и изпращат посетителите си целогодишно.

http://rezervaciq.com/велинград/ресторанти

Какво да видим във Велинград – за всеки любител на туризма, независимо от възрастта, градът има какво интересно, нови или историческо да покаже. За почитателите на туризъм се предлагат маршрути в и около местността на Велинград. Сред топ местата, които туристите обичат да разглеждат са крепостта Цепина, Средновековната крепост Момчилова, паметници на култура, църкви, храмове, пещери, паркове, манастири. Много от забележителностите на Велинград носят своите послания и датират от векове по-рано.

Водният ресурс на Велинград е една мощна хидросистема, която с всички карстови минерални извори и реки предлага чудни лековити възможности. Главен източник е Чепинската река с всичките прилежащи й притоците. Към тях се отнасят: Требетущица, Грънчарица, Луковица, Лепеница, Мътница.

Язовирите около Велинград предлагат подходящ микроклимат и допринасят за неповторимия облик на ландшафта. В реките и язовирите на Велинград почитателите на риболов, могат да се отдадат на любимите занимания.

Защо да изберем СПА столицата на Европа за почивка – Велинград има планински, благоприятен климат. Въздухът е чист, валежите са краткотрайни, а през зимата снежната покривка се усеща не повече от 150 дни.

Велинград носи славата на център, град, столица на балнеолечение и СПА процедури. Тази негова слава му е отредена в резултат на хидротермални находища. В региона на града са открити над 80 на брой минерални извори. Всичко подсилено от мек климат и уникална природа, формира безценното богатство на града.

Велинград е един от най-важните балнеологични курорти на страната. Това обуславя и наситеността от хотели Велинград, лечебници, санаториуми. Всеки един разкрива на посетителите си комфортна среда, съвременни условия и спокойствие на фона на чиста природа. Всичко това превръща почивните дни в пълноценна и заслужена почивка.

Подобни публикации

error: Content is protected !!