Ах, морето: На първа линия в Балчик

by Lee Moreno
balchik

Усмивки, пясък, слънце. Сладолед, диня, царевица. В главата ни вече звучи популярния рефрен: “Ах, морето!” Припяваме си тази любима песен и си мечтаем лятото да побърза. Знаем какво ще кажете – новата година едва сега започна. Но ние вече сме нетърпеливи за срещата с морето. За моментите, които ще изживеем и за спомените, които ще може да създадем през топлите месеци.

Родното Черноморие крие толкова много красиви местенца. Малките курортни градчета сякаш остават в сянката на по-големите, а не бива да забравяме за отличните условия за отдих, които предлагат и те. Балчик остава недооценен за сметка на морската столица Варна, но е така очарователен. По неповторим начин там се преплитат история и съвремие, старо и ново. Уверете се сами, като отседнете в някой от множеството луксозни хотели в Балчик. Така на ваше разположение ще са модерни удобства и ще можете да се разходите из интересните древни забележителности през деня.

Балчик не е сред дестинациите, които първи изскачат в съзнанието на българите, когато стане дума за почивка. За сметка на това е любимо място за отмора през лятото на румънците. Градчето се превърна в топ избор на северните ни съседи, търсещи романтика и спокойствие. Разбира се, не без основание. Белите къщи, калдъръмените улици – стръмни, но красиви, интересните забележителности – всичко това гарантира добри преживявания в Балчик на гостите на града.

Дворецът на румънската кралица Мария е сред местата, които всеки румънец посещава. Така че ви съветваме и вас да се отбиете, докато сте в града. Дворецът е е включен в Стоте национални туристически обекта на България. Освен това е част от архитектурно-парковия комплекс на територията на града заедно с Ботаническата градина. Не пропускайте да посетите и нея – ще може да се насладите на пъстра феерия от цветове и уникална колекция от цветя.

Балчик има какво да предложи и по отношение на настаняването. Ако питате нас, най-добре да отседнете на първа линия. Разбира се, ако за вас приоритет е ниската цена, може да запазите стая под наем. Но най-добре може да усетите магията на Балчик и на морето, като изберете да отседнете на първа линия в Балчик. Несравнимо е усещането да се събудите и от терасата да видите безкрайния син хоризонт. Погледът ви сякаш да потъне, докато се любувате на чудните гледки, разкриващи се пред очите ви.

Почивката на първа линия има и други предимства. Не е нужно да губите време в придвижване до плажа и да мислите дали ще има възможност да паркирате там. Морето е на една ръка разстояние от вас. Ще се наслаждавате на уникални гледки и ще може да ги запечатате, излизайки просто на терасата.

Подобни публикации

error: Content is protected !!