Открит музей – Кораб Горянин

by admin
открит музей кораб Горянин

Ако все още държите на българското Черноморие и не сте от многото отказали се туристи и решили да изберат Гърция или Турция пред нашите курорти ви съветваме да се насочите към южните летни курорти. Един от тях е село Лозенец, което е на около 65 километра на юг от Бургас и може да предложи за всеки по нещо.

Повечето туристи търсят апартхотели или хотели в Лозенец, понеже туристическата база се разви много добре през последните години и се предлагат перфектни условия за настаняване и нощувка. Самия курорт е любимо място не само на много нашенци, които всяка година идват тук, но и на много чужденци, дори и голям брой от родния елит известни музиканти, изпълнители, спортисти и други намират свето място в Лозенец.

Ако по време на лятната си почивка искате да се разнообразите и да видите нещо интересно ви предлагаме да поетите открития музей на име Кораб Горянин, който се намира на по – малко от километър от Лозенец. В центъра на летния курорт Царево, в непосредствена близост до Читалище на име Георги Кондолов се намира забележителността, за която споменахме.

Създаден през 2008 година музея ще ви разкаже с пана, снимков материал и артефакти за корабостроенето и неговото развитие по тези земи. Горянин е първия кораб от дърво, излязъл от корабостроителницата тук. Това се е случило през 1947 година и се е използвал предимно за пренасяне на товари, малко по – късно е бил учебен.

След време той е бил използван за атрактивен ресторант, но за нещастие през 1993 година потъва. Лежи на дъното цели 12 години, след което останките му са поместени в музея. Определено си струва да бъде посетен и всеки да се запознае с корабостроителното дело, поне за обща култура. Така че ви насърчаваме да намерите малко време и да разгледате това забележително място, което ще ви помогне да добиете представа за времената преди сегашните дни.

Подобни публикации

error: Content is protected !!