Северна България представя автентичността си, чрез Арбанаси, Велико Търново

by Lee Moreno
Арбанаси

Велико Търново е от малкото градове получили възможността да бъдат така великолепни и незабравими, както в миналото си, така и в настоящето. Днес всеки българин се сеща за това място и го свързва със славата му на Старото Българско Кралство, а за туристите от различни краища на света една нестихваща страст в търсене на миналото отвежда именно на това място.

В случай, че и вие се стремите към постигане на всичкото това великолепие с кратък престои в хотели във Велико Търново, може не единствено да зърнете, но и да докоснете цялата тази магия.

Старопрестолният град изумява не само с очарованието в самия град, но и с прелестите в околностите си. Тук се намира една не по-малко известна местност, позната, както за местните, така и на картата на България, като Арбанаси. http://rezervaciq.com/велико-търново/хотели

Това място се разполага само на 5 км. от Велико Търново, а цялата му територия се простира на няколко квадратни километра. Въпреки неголемият си размер Арбанаси се е оформил днес като хотелска зона, изпълнена с множество по-малки хотели и големи хотелски комплекси, предлагащи уют, лукс и удобства присъщи за истински аристократи. Всичко това е обгърнато от здравословния въздух на планината, енергизираща обстановка и омайни красоти. Издигат, за да съхранят сърцевината на имението вътре. Този стил на изграждане на сградите в миналото е съхранен и до днес, за да претвори частица от онова, което са имали нашите предци.

Пътят от Велико Търново до село Арбанаси е само броени километри, така, че всеки решил да погостува в старопрестолния град може да се полюбува на гледката на тази местност. Разходка из малки калдъръмени улички, опияняващи старинни аромати и чудни дворове, могат да пренесат всеки няколко века по-назад.

Невъзможно е да не се отдели време и за посещение на поне една църква или манастир в околността. Дали за здраве или за благополучие, дали от любознателност и интерес, всеки гост на Велико Търново се отбива на някои от най-атрактивните места. Такива са Крепостта Царевец, Преображенски манастир, Църква „Св. Четиридесет мъченици“; Регионален исторически музей, Констанцалиева къща, Църква Рождество Христово, отново в Арбанаси; Хотнишки водопад. Всеки един обект от историята и миналото на старата българска столица запечатва траен спомен у гостите си.

Подобни публикации

error: Content is protected !!