Разходка из подножието на Стара планина

by Lee Moreno
Разходка в подножието на Стара планина

За какво мечтаете – за почивка и екскурзия в големия град или за заслужена отмора сред красив букови гори, бистри ручеи и мамещи туриста маршрути, които крият множество природни феномени. Ако скалните образования, пещери и водопади са вашата страст и стихия, то заповядайте на едно виртуално пътешествие в подножието на Стара планина. Винаги може да реализирате това на по-късен етап, запазвайки си място и по телефона.

Нека ви запознаем с общините Русе, Правец, Тетевен. Всеки един от тези градове има своя история, забележителности, природа и чудесни места и хотели за настаняване. Опитайте в хотели Русе виж тук.

Кое от тях е най-запомнящото се и къде да отседнем, разберете сега:

Тетевен – това, с което ще запомните този град е славното му минало и прелестната природа. Градът се извисява гордо сред горите на Стара планина. Разполага се гордо на пет върха и до река Вит. Тетевен има богато минало, за което днес свидетелстват много от постройките на града. С посещение на този град туриста може да види много исторически паметници, еко маршрути, манастири и църкви и най-вече да пренареди силите с чистота и свежест от природата.

Правец – името на този град се свързва с изобилие от манастири и църкви. Това е чудесно място за привържениците на поклонническия туризъм. Правец се намира в живописната Стара планина и разполага с редуващи се хълмове и гори. Районът е обитаван от древни времена, а в теза на това и като доказателство са открити могили, останки от крепостни стени, пътища и мостове. Името на града идва от „правьць“ и значи „прав път“

Русе – градът не еднокатно е наричан малка Виена. Името му е дадено заради многобройните паметници и сгради на културата. Всяка от тях носи уникалност на архитектура и стилове като модерн, неокласицизъм, необарок и сецесион. Един от символите на града е Доходното здание, а друг, с който се свързва речния град е Паметникът на свободата. „Град на свободния дух“ е мотото, под което е известен Русе. Градът печели и първо място сред читателските гласове за класация „Най-добър град за живеене в България през 2014 г.“ Днес десетки хотели Русе предлагат най-добрите цени за нощувки. По улиците, както и в самия център е осяно с множество заведения Русе, където всеки гост може да поспре, да хапне и да се полюбува на региона.

Подобни публикации

error: Content is protected !!