Ползи от сауната

by Lee Moreno
Ползи от сауната

Всеки от нас обича да ходи на почивка с планински условия. Едно от най – добрите туристически местенца, които ви препоръчване е Банско. Местата за настаняване са безброй, а един от основните критерии, по които туристите се ориентират при резервиране на помещение за настаняване е близостта до лифта в Банско и допълнителните услуги, който може да предложи хотела. Един прекрасен вариант за място за настаняване в Банско може да разгледате тук.

Едно от нещата, който грабват всеки посетител е наличието на СПА или уелнес център, където всеки може да се поглези и разпусне. Смело можем да твърдим, че около 80% от местата за настаняване предлагат най – малкото басейн, а повечето дори и други съоръжения за разпускане и отмора.

В следващите редове ще ви разкажем за няколко благоприятни ефекта, който може да усетите върху себе си при престой в сауна.

Кожата е може би най – важното нещо за всеки от нас и грижата за нея е постоянна. Полза за добрия ни външен вид има от тези така приятни и топли помещения, в които обичаме да се излежаваме колко може повече. Кожата се почиства, подновява и става по – мека. Това става благодарение на ефекта на изпотяването, който стимулира изхвърлянето на мъртвите клетки.

След посещение на сауна кръвообращението се засилва, кожата се подхранва и изглежда много по – гладка и здрава. Също така от горния слой на кожата се отделят бактериите и порите дишат свободно.

За тези от вас, които имат лош сън също препоръчваме посещението на това съоръжение. Това е напълно приложимо, защото когато се намираме с сауна температурата на която сме повишава и тази на тялото ни. След като излезем и температурата ни се нормализира се активира бавно и релаксиращо отпускане, под въздействие на което ще имате дълбок и презареждащ сън.

Това са една малка част от нещата, които може да спечелите при посещение на този вид съоръжения. Ето защо горещо препоръчваме да се възползвате максимално от услугата престой в сауна.

Подобни публикации

error: Content is protected !!