С мирис на море: Почивка в Бяла

by Lee Moreno
byala

Слънцето силно да блести в морето, да стъпваме нежно по финия морски пясък, а лекият бриз да роши косите ни. Ах, лято, побързай, вече ни липсваш.  

Ако мечтаете следващата ви лятна почивка да бъде изпълнена с красиви мигове и спокойствие, отидете в Бяла. Бяла е спокойно градче, нетолкова популярно колкото Варна например, която се намира в близост. За разлика от морската столица, която вечер е оживена от музика, в Бяла е спокойно и тихо. Това прави курорта подходящ и за семейна ваканция. Ако сте с малки деца и искате да избягате от шума на големите курорти, Бяла ще ви предложи отлични условия за това. Курортът е тих, но в никакъв случай скучен. 

На плажа през деня може да се впуснете във водни забавления – да карате водно колело например. Вечер може да се разходите по уличките на града. Може да хапнете в някое заведение. Ресторанти, механи, пицарии – ще откриете голямо разнообразие от заведения и вкусна храна. По-голяма част от заведенията залагат на българска кухня, но има и такива, които предлагат и ястия от европейската и международната. 

Сигурни сме, че си задавате въпроса “Как е плажът?”. Ще ви кажем. На места скалист и каменист, но много красив. Плажната ивица е една от най-дългите в България. Водата е чиста, а пясъкът – много фин. Спокойно и приятно е. Мястото е идеално за тези, които искат да разберат същината зад думите “истинска почивка”.  

За престоя ви препоръчваме да заложите на апартамент в апартаментен комплекс Бяла, тъй като така ще се чувствате у дома си по време на цялата ваканция. Този тип настаняване комбинира предимствата на хотелското настаняване с комфорта и уюта, които собственият дом осигуряват. А освен това често комплекси от този тип се намират на една ръка от плажа.

Вече ви споменахме, че Бяла се намира недалеч от Варна. Това позволява да комбинирате почивката в Бяла с разходки до морската столица. Може да посетите още красивия Бургас или Стария град в Несебър. Ако имате възможност, посетете нови места и научете нещо.

Подобни публикации

error: Content is protected !!