Морско бягство на северното Черноморие

by Lee Moreno

Наближава най-прекрасното време от годината – лятото. Времето на лятната отпуска и на топлите слънчеви лъчи. Правите ли вече планове за почивка? Родното Черноморие е пълно с прекрасни места, които може да посетите. Днес обръщаме поглед към северната част на Черно море. Ще споделим с вас 4 причини защо си струва да летувате на северния бряг. 

Любувате се на красива природа и чисти плажове

Северното ни Черноморие е запазило до голяма степен дивата си красота. В по-голямата си част плажовете са стръмни и каменисти. Но районът предлага и плитки плажове, с чист и фин пясък. Ето и някои от най-красивите плажове, които може да посетите.

  • Плажът в Крапец – Селото Крапец се намира на 15км от Шабла и предлага възможност за тиха и спокойна почивка. Плажната ивица е дълга 6 км и се слива с тази на Дуранкулак. Така се образува безкраен морски хоризонт, на който посетителите мога да се насладят. Пясъкът на плажа е ситен и златист, а водата – чиста. Ако решите да го посетите, имайте предвид, че често има вълнение. 
  • Плаж Болата – Плажът е една от перлите на северното ни Черноморие. Мястото е много красиво и е чудесна опция за еднодневна разходка. Намира се в близост до нос Калиакра. Включете го в списъка с места, които трябва да посетите. Гарантираме ви, че ще ви очарова.
  • Плажът в Обзор – Плажната ивица е една от най-дългите у нас. Плажът е с чист пясък и е подходящ за семейства с малки деца. Южната му част е предпочитана от нудисти, тъй като е дива и неохраняема. Ако решите да посетите града и търсите уединение, обмислете настаняване в апартамент с басейн в Обзор. Този вариант ви гарантира спокойствие и сигурност. 

Може да опитате кайтсърфинг

Вятърът в северните части на Черно море обикновено е по-силен. Това обаче не е лоша новина за любителите на кайтсърфинга. Той създава по-добри условия за практикуване на любимия им воден спорт. Вие опитвали ли сте кайтсърфинг? Ако все още не сте пробвали, потърсете училище, което предлага уроци. Гарантираме ви, че много ще се забавлявате. 

Наслаждавате се на красиви кътчета 

Районът очарова и с прекрасни места за посещение. Препоръчваме ви да се отбиете до село Тюленово. Мястото е едно от тези райски кътчета, които си струва да видите. Разположено е на близо 12 км от Шабла и ако имате късмет, може да видите плуващи до брега делфини. При спокойно време те се доближават до морския бряг.

Радвате се на тишина и спокойствие

Ако изберете да летувате на северното Черноморие, може да сте сигурни, че ще избегнете навалицата. Няма да откриете гъсто застроени плажни ивици и тълпи от туристи. По-голяма част от българите избират Южното Черноморие. Чуждестранните туристи, летуващи у нас, също харесват повече курортите на юг. Северните части на Черно море са предпочитани от туристи, които търсят уединение и спокойствие. Курортите там предлагат отлични условия за отдих и пълноценна почивка. Ако вие търсите точно това, може да сте сигурни, че на Север ще го откриете. Атмосферата там е различна и сякаш се потапяте в ритъма на безвремието. 

Северното Черноморие привлича със страхотна природа и чисто море. Непременно се отбийте през летния сезон, ако мечтаете за спокойна ваканция. Районът със сигурност ще ви предложи дори повече от това.

Подобни публикации

error: Content is protected !!