История на село Чифлик

by Lee Moreno
Село Чифлик

Чифлик e неголямо село разположено в полите на Троянски балкан. Намира се по поречието на река Бели Осъм и сред приказно красива планинска природа. Местността е надарена с богата история от миналото, а туризмът и до днес се развива, процъфтявайки по неповторим начин. http://rezervaciq.com/хотел-чифлик-хилс-троян

В Чифлик туристите могат да изкарат приятни мигове сред великолепието на планината и свежестта на природата.

Семеен хотел Чифлик Хилс Чифлик е едно от местата, които посрещат гости целогодишно.

Село Чифлик е отправна точка за множество туристически маршрути водещи към хижи в Троянския балкан.

Чифлик е посещавана дестинация от туристи от цялата страна, дори за чужденците буди силен интерес спокойната и автентична красота на Троянския Балкан. В околностите на селцето има минерални води, прочути с лечебната си сила.

На разстояние от столицата София село Чифлик се намира на около 170 км североизточно, а на юг граничи с област Ловеч, която е на 15 км от Троян.

Днес това райско кътче очарова не само с външност, но и с историята на миналото, а самото място е достойно за уважение и преклони.

Сама по себе си историята на село Чифлик започва преди около 2 века. Тя се превръща в неразривна част и е богата на събития от цялата история на България за свобода и независимост. Участие за това имат и не малко хора от Чифлик, последвали политически и икономически процеси и след войните от Освобождението на млада България.

Първите жители на село Чифлик идват през 18-ти век. Те потърсили спасение и намерили укритие в закътания Троянски балкан.

Сред множество труднодостъпни места около течението на река Бели Осъм, някогашните ни прадеди построили къщи и започнали да отглеждат животни и земеделските култури.

В село Чифлик се развило отглеждането на коне, овце, свине, биволи, кози, а сред земеделските растения предимно – житни посеви и царевица.

Наред със земеделието, местните се занимавали и със занаяти. Много от тях са съхранени и запазени и до днес, а всеки посетител може на място да види или да си закупи произведения от керамика, китеници, дървени предмети, халища.

Подобни публикации

error: Content is protected !!