Защо да направим ранна резервация за почивка?

by Lee Moreno

На море или на планина? В България или в чужбина? Тези въпроси стават все по-актуални с наближаването на лятото. Започваме да мислим къде и как ще прекараме отпуската. Най-сигурният начин да получим това, което желаем, е като направим ранна резервация. Въпреки че много хора отлагат до последно с надеждата да “грабнат” страхотна оферта, ранните записвания са по-добрият вариант. Ето и няколко причини защо. 

Отстъпки

Ранните резервации са предпочитани по много причини. Безспорно водещата от тях е по-ниската цена. Хотелиерите предлагат специални отстъпки за записвания преди началото на сезона. Ако сте планирали отдавна отпуската и знаете кога ще почивате, направете резервацията си отрано. Така ще сте сигурни и спокойни, че сте запазили стаята, която искате. При това това на много по-изгодна цена. Процентът отстъпка, който хотелите предлагат, е различен. Но при добър късмет може да откриете оферта с намаление до 30-40%. 

Ако сте се насочили към родното Черноморие, ви предлагаме да посетите Балчик. Градът е чудесен избор за отдих през лятото. Районът е живописен и пълен с интересни кътчета за посещение. Наблизо са нос Калиакра, залива Болата, Камен бряг и още много чудни места. За настаняване ви препоръчваме да изберете хотел на първа линия. Сред най-популярните в курорта е Maria Palace. Хотелът се намира на първа линия в Балчик и предлага множество удобства, които да гарантират приятна почивка. Повече информация може да видите на сайта на обекта https://mariapalace.eu/

Желаните от вас дати и помещения са свободни

Да не резервирате в хотел, защото няма свободни помещения за желаните от вас дати или стаята, която искате да запазите, вече е заета. Звучи ли ви познато? Сигурни сме, че поне веднъж ви се е случвало. Затова ви препоръчваме да започнете да преглеждате оферти от рано. Колкото по-рано направите резервация, толкова по-добре. Освен че ще спестите пари, ще сте сигурни, че сте запазили помещенията, които искате. Ако сте харесали стая с гледка към морето например, е много вероятно в пика на сезона и други гости да предпочитат да отседнат в нея. По тази причина е добре да я резервирате отрано.

По-голям избор

Ранните записвания имат и друго преимущество. Гарантират повече възможности за избор. Ако оставите резервацията за момента преди заминаването, изборът ви ще бъде в пъти по-ограничен. В разгара на сезона не само отделни помещения са заети. Често цели хотели са резервирани и нямат свободни места. Това е още една причина, поради която е добре да помислите предварително къде искате да почивате. 

Има нещо, което чакате с нетърпение

Имате нещо вълнуващо в това да очакваме и да отброяваме дните до почивката. Предварителната резервация ви кара да очаквате с нетърпение ваканцията си. Тя носи мотивация, че колкото и да е тежък работният ден, след известно време ще сте на приятно място в компанията на любими хора. 

Подобни публикации

error: Content is protected !!