Боровец – ски забавления за всяка възраст

by Lee Moreno
Ски забавление в Боровец

Курорта Боровец се разполага на 1300 м. надморска височина. Намира се в северните части от Рила планина и предразполага към чудесни зимни и летни условия за туризъм.

В топлите месеци от годината курорта Боровец носи славата за приятно, екологично чисто и гостоприемно място. За това свидетелстват множеството хотели в Боровец. В зимните месеци от годината, курорта сякаш оживява двойно повече. Сноуборд, ски бягане, алпийски ски са едно от най-масово практикуваните занимания, както от малки, така и от големи.

rezervaciq.com/боровец/хотели

През най-снеговитите месеци, зимната покривка достига 2 метра, а това определя възможността и за екстремни изяви от страна на професионалните сноубордисти.

Примамваща и грабваща вниманието природа, чудни букови гори, еко пътеки и маршрути, всичко това обещава регионът на Боровец. Той е най-старият български планински регион и дори малка частица от онова, което може да дари е така магическо и вдъхновяващо.

Приеман от много хора за имен курорт, Боровец посреща туристи и гости от различни краища на света по всяко време на годината. Хотели в Боровец са на разположение на своите посетители и изцяло отдадени на гостоприемството и комфортната среда.

Разположен в планина Рила, курорта Боровец е покрит от свежест, въздухът му е прохладен, а горите тучни и зелени. Маршрутите му са лесни за преминаване, а това предразполага интереса за извървяване на не мало туристически маршрути.

Съществуват множество хотели в Боровец, къщи и вили за настаняване, където всеки може да организира почивката си или мръквайки да се настани за нощувка.

Зимния курорт Боровец предлага всякакви удобства и екстри за практикуване на някои от най-атрактивните и поддържащи адреналина спортове. Такива са ски, сноуборд, биатлон, лифт и др. Скално катерене, конна езда, велоколоездене, алпинизъм са в допълнение за всеки любител на екстремното и интерактивно.

Някои посещават това място и с идеята да се вдъхновят, други, за да презаредят жизнените сили, а трети, за да видят нещо непознато и ново. Из местата за разглеждане в околността на Боровец са – Рилски манастир, Седемте рилски езера, резервати, ботанически градини и много други.

Подобни публикации

error: Content is protected !!